TBR - Romantikus május

Nem szokásom előre megtervezni, hogy mit fogok olvasni. Mindig percekig (órákig) ülök a könyvespolc előtt és nézegetem a borítókat, olvasgatom a fülszövegeket, leveszem, visszarakom, megint leveszem. Keresek egy könyvet, amit most azonnal el akarok olvasni, aztán rájövök, hogy a könyv egy doboz legalján van, a doboz pedig sok másik doboz alatt. Esélytelen küldetés. 

Mindemellett persze tele vagyok kihívásokkal, mert ugye itt a tavasz, mennyi romantikus kihívás, mennyi szép borító. Ismerjük, igaz?



Adriana Trigiani - A cipész felesége

"Ciro és Enza tizenéves korukban találkoznak először az Olasz-Alpokban megbúvó kis faluban, ami az otthonuk. Találkozásuk rövid, de szemet gyönyörködtetően tartalmas. 

Amikor Cirót méltatlan módon elküldik Amerikába, Kis-Itáliába cipésztanoncnak, Enza vigasztalhatatlan. A családját váratlan tragédia éri, és neki is Amerikába kell mennie apjával, hogy így biztosítsák családjuk jövőjét.

Anélkül, hogy tudnának egymásról, Ciro és Enza új életet kezd New Yorkban, ahol eltérő utakon járnak, mígnem a sors közbeszól, és újra összehozza őket. De ekkor már késő: Ciro jelentkezett az I. Világháborúba, és Enzának meg kell tanulnia Ciro nélkül felépíteni életét a Metropolitan Operaház varrónőjeként.
Ahogy sorsuk összefonódik és világuk végérvényesen megváltozik a háború után, el kell dönteniük, hogy közös-e a jövőjük vagy sem."

A fülszöveg alapján történelmi romantikus regény, egy csipet I. Világháborúval fűszerezve, amit mostanában nagyon szeretek. 

Julianne Donaldson - Edenbrooke


"Marianne ​Daventry bármit megtenne, hogy elszökhessen a rémesen unalmas Bathból és udvarlója egyre terhesebbé váló ostromai elől. Nem csoda hát, hogy amikor ikertestvére, Cecily, meghívja őt Edenbrooke-ba, a pazar vidéki birtokra, kapva kap az ajánlaton. Marianne arra számít, hogy végre kipihenheti magát és kedvére gyönyörködhet a szeretett angol tájban, miközben testvére Edenbrooke jóképű örökösét igyekszik becserkészni. Ám idővel rájön, hiába a leggondosabb tervezés, bármikor porszem csúszhat a gépezetbe. 

Marianne, aki először egy útonállóval keveredik ijesztő összetűzésbe, majd látszólag ártalmatlan flörtbe bonyolódik, képtelen kalandok egész sorát éli át, míg a gyengéd érzelmek és az intrikák végleg átveszik az uralmat az élete fölött. 
Vajon sikerül megzaboláznia csalfa szívét, vagy hagyja, hogy egy titokzatos idegen levegye a lábáról? Annyi bizonyos, hogy a sors nem egy kellemes nyári vakáció reményében vezeti Marianne-t Edenbrooke-ba."


Egy ajándékozás keretében kaptam a könyvet, kb. tavaly nyáron. Azóta várja, hogy elolvassam. Eljött az ideje.


Jenny Han - A fiúknak, akiket valaha szerettem


"Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba.

Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük."
Szintén ajándékozásra kaptam, ősszel. Előtte viszont sikerült megvennem magamnak, úgyhogy ha tetszik duplán is olvashatom. 

Holly Webb - A gazdátlan kiskutya

"Amikor Zoe kisegít a nagynénje, Jo néni állatmenhelyén, egy vészhelyzetben kell helytállnia. Három aprócska kiskutyát hagytak a küszöbön, akiket ápolni és gondozni kell, különösen a legkisebbet, Cukit, aki nagyon rossz 
bőrben van.

Zoe tudja, hogy nem lehet saját kutyája, de ahogy telnek a napok, egyre jobban megszereti a kölyköket, leginkább Cukit. Hogyan fogja elviselni, amikor eljön az idő, és a kutyus új otthonba kerül?"
Mesekönyv. Mert idén még nem olvastam kutyás könyvet. 



Mindeközben kitartóan folytatom a három elkezdett könyvet:



 

Sok sikert nekem, Nektek és jó olvasást májusra. :)







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zápor utca értékelés

Trónok harca, helyek, ahova mi is elutaznánk I.

Személyes - Ne a negatív dolgokra fókuszálj!